6 decembrie 2012

Fa-ti relatii!

Va ofer astazi traducerea unui articol scris de Heather Costa, Director Operational la Such A Voice. Sa fie de folos!

Ia sa vedem, care ar fi avantajele meseriei de voice over? Iti faci singur programul de lucru, poti lucra acasa, in pijama, poate sa-ti stea parul in toate directiile, iti petreci timp cu copiii cand vrei, mai deduci din taxele platite catre stat si ai o viata frumoasa, facand ceea ce-ti place! Hai sa vedem si reversul medaliei – iti petreci cea mai mare parte a timpului muncind: tu si un microfon. Personal, cred ca schimbul e avantajos insa, cu atat mai mult, ar trebui sa-ti faci timp sa te intalnesti cu alti voice overi, de fiecare data cand ai ocazia.

Pentru ca relatiile, networking-ul, au o putere incredibila. Nu e vorba doar de intalniri cu potentiali clienti sau agenti, e vorba despre a fi cunoscut in aceasta industrie. E vorba despre a-ti face prieteni si a construi un sistem de sprijin. E mai mult decat un schimb de carti de vizita sau un schimb de email-uri in care ne trimitem link-urile catre site-urile personale sau profesionale, e vorba de dezvoltarea relatiilor cu alti oameni din bransa. Dupa cum spunea Tom Dheere, un bun prieten, “nu conteaza pe cine cunosti, conteaza cum e privit cel pe care-l cunosti”.

Retelele sociale sunt un foarte bun inceput pentru aceste relatii. Sunt “dozatorul de apa” din biroul virtual pe care-l impartim cu totii. Cand ai ocazia sa cunosti pe cineva fata in fata, indiferent daca esti un nume sau un incepator, e bine sa profiti de asta.

Dan Friedman, Trish Basanyi,
John Taylor la NYC VO Mixer
Sunt multe evenimente specifice comunitatii voice over-ilor, ca Faffcon sau VOICE, dar si evenimente axate doar pe networking, ca NYC VO Mixer, la care am fost suficient de norocoasa sa particip in acest weekend. Cu o lista de peste 500 de invitati - voice overi, agenti si alte personalitati din industrie – a fost o noapte de neuitat. Am decis sa-mi urmez sfaturile, sa particip la eveniment si sa-i intalnesc in carne si oase pe prietenii voice overi pe care-i stiu de ani de zile. Imbratisari, schimburi de carti de vizita, povesti de-ale noastre, noi relatii – a fost incredibil! Astept cu nerabdare urmatorul eveniment la care sa-mi revad prietenii si sa pot sa-mi fac unii noi.

Imi place la nebunie aceasta meserie, nu cred ca exista alta la fel, e una din cele mai frumoase meserii din lume! Asa ca, retineti, din cand in cand, mai dezbracati pijamalele si mai iesiti din studio. 

Nota personala: Cred ca e un imbold suficient sa ne miscam putin si sa cream o adevarata comunitate de voice overi in Romania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Loc de dat cu parerea